Virágterápia

Bach-virágterápia

A terápia lényege, jellemzői és működése

A Bach virágterápia az 1930-as években felfedezett olyan hatékony módszer, amely a növények virágaiból készült eszenciák által közvetlenül képes hatni a lelkiállapotra. A Bach-virágterápia rendszerét, egy angol orvos, dr. Edward Bach fedezte fel.
A Bach virágterápia, mint az öngyógyítás nagyszerű módszere segít megtalálni a lelki harmóniát, a megnyugvást és a békét ebben a rohanó világban. A terápia egyszerű és mellékhatásoktól mentes, sikere egyszerűségében rejlik, egyszerű, praktikus, a mindennapokban bármikor alkalmazható.
A virágkivonatokban megőrzött rezgések használatuk során visszaállítják a lelki egyensúlyt. Fokozatosan, belülről kifelé haladva fellazítják az egymásra rakódott régi beidegződéseket. Feloldják a stresszt, és nyugalmat, erőt adnak. Lehetővé teszik az érzelmek kifejeződését, és pozitív gondolatokká történő átalakítását. A lényege, hogy felismerjük hibáinkat, és azokat ne nyomjuk el többé, hanem ellentétes pozitív tulajdonságot fejlesszünk ki magunkban helyettük. Az eszenciák segítségével a gyógyulási folyamatok felgyorsulnak, az életenergia növekszik.